Efendim sarhoÅŸ spagetti ünlü Ä°talyan aÅŸcı David Rocco’nun Home TV’de yayınlanan ,David Rocco’yla tatlı hayat programında duyduÄŸum ve nasıl olur bu diye uyguladığım ama kendimce düzenlemeler yaptığım tariflerden biri.Bu makarnadan hoÅŸlanmanız için öncelikli olarak alkolle aranızın iyi olması gerekli.Bu spagettinin en önemli özelliÄŸi HaÅŸlama suyundan piÅŸmeden alınması ve ÅŸarapla piÅŸirilmesi.Ben ÅŸu aralar spagettinin yassı olanlarından kullanıyorum.Klasik makarna tarifinde olduÄŸu gibi makarnayı kaynayan suyunuza atıyorsunuz.Bu arada bir tarafta sosunuzu hazırlıyorsunuz.Ben soÄŸan,domates ve kıymadan oluÅŸan sosumun içine tat versin diye biraz muscat rendeliyorum,biraz kekik ve karabiber tabiî ki.Kaynayan sosun içine bir kaşık bal ile birlikte ½ ÅŸiÅŸe kırmızı ÅŸarabı koyuyorsunuz. Åžarabın alkolü buharlaÅŸana kadar( 10 dk kadar) sosu ÅŸarapla birlikte kaynatıyorsunuz.Bal burada ÅŸarabın ekÅŸiliÄŸini alma konusunda yardımcı oluyor.Diri olarak sudan aldığınız makarnayı soÄŸuk sudan geçirerek (piÅŸmesini durdurmuÅŸ oluyoruz.) sosun içine ilave ediyoruz ve makarna ÅŸarabı çekene kadar piÅŸiriyoruz.hakikaten farklı bir tadı oluyor.Hafif ekÅŸimsi ama lezzetli.Yanında her çeÅŸit et ızgara iyi gider .
Afiyet olsun