SARHOŞ SPAGETTİ




Efendim sarhoş spagetti ünlü İtalyan aşcı David Rocco’nun Home TV’de yayınlanan ,David Rocco’yla tatlı hayat programında duyduğum ve nasıl olur bu diye uyguladığım ama kendimce düzenlemeler yaptığım tariflerden biri.Bu makarnadan hoşlanmanız için öncelikli olarak alkolle aranızın iyi olması gerekli.Bu spagettinin en önemli özelliği Haşlama suyundan pişmeden alınması ve şarapla pişirilmesi.Ben şu aralar spagettinin yassı olanlarından kullanıyorum.Klasik makarna tarifinde olduğu gibi makarnayı kaynayan suyunuza atıyorsunuz.Bu arada bir tarafta sosunuzu hazırlıyorsunuz.Ben soğan,domates ve kıymadan oluşan sosumun içine tat versin diye biraz muscat rendeliyorum,biraz kekik ve karabiber tabiî ki.Kaynayan sosun içine bir kaşık bal ile birlikte ½ şişe kırmızı şarabı koyuyorsunuz. Şarabın alkolü buharlaşana kadar( 10 dk kadar) sosu şarapla birlikte kaynatıyorsunuz.Bal burada şarabın ekşiliğini alma konusunda yardımcı oluyor.Diri olarak sudan aldığınız makarnayı soğuk sudan geçirerek (pişmesini durdurmuş oluyoruz.) sosun içine ilave ediyoruz ve makarna şarabı çekene kadar pişiriyoruz.hakikaten farklı bir tadı oluyor.Hafif ekşimsi ama lezzetli.Yanında her çeşit et ızgara iyi gider .
Afiyet olsun

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate