KAYSERİ MANTISI























Geçen gün kızlarla oturup mantı açtık.Açtık dediğime bakmayın onlar açtı aslında ben sadece kapama sürecine iştirak ettim.
Bir de afiyetle yeme kısmına.
Mantı biraz meşakatli bir tarif olduğu için programlı hareket etmek lazım.Bu yğzden buyru size kurallara uygun yazılmış bir mantı
tarifi.
Malzemeler
Hamur için
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
Tuz
İç malzeme için
200 gr kıyma
1 küçük boy soğan
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Nane
Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
Soğanı rendeleyip suyunu sıkıp kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Hamuru unlanmış tezgahta açıp küçük kareler kesin. İçlerini kıyma harcı ile doldurup kapatın. Mantıları tuzlu kaynayan suya
atıp 15 dakika pişirin.
Tereyağını eritip salçayı kavurun. Mantı tenceresine aktarıp 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt
ve nane ile sumak gezdirip servis yapın.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate