MİLFÖY KAFESİNDE YUMURTA

















İşte size süper bir kahvaltı.Ardanın mutfağı en sevdiğim programlardan biridir.Seyretmenin dışında kaydeder arada tekrar izler fikir alırım.Bunu da yapalı çok olsa da siteye eklemeyi unutmuşum.
Tarif basit .Bir milföy hamurunu alıp çatalla bir kaç yerinden delin.Sonra iki milföy hamurunu uzunlamasına dörde bölün ve kenarlara sıkıca yerleştirin.İçine sosis, salam, pastırma,peynir vb. istediğiniz malzemeyi koyun.Bir  yumurtayı üzerlerine kırın ve fırına verin.(fırın çok sıcak olmasın ki milföyde pişebilsin.) Sonra da kahvaltı da herkesin ağzını açık bırakın.Afiyet olsun.


maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate