KEÇİ AYAĞI


Pazarın sabahının köründe hangi şeytan insanı niçin dürter bilmiyorum.Ama bu sabah kahvaltıda bizimkilere acaip bir süpriz vardı.Fotoromanı ve tarifi aşağıda.
Malzemeler :

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1-1.5 su bardağı un

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :
Bir karıştırma kabında yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce karıştırın. Diğer taraftada una tuz ve karbonatı ilave edin.Ben tam buğday unu kullandım ve gayet lezzetli oldu. Unu yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyip bir taraftan yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Üzerini temiz bir bezle örtün 15 dakika kadar bekletin. Unlanmış tezgahta hamuru açın. Dikdörtgen şeklinde istediğiniz büyüklükte parçalara kesin.Diktörtgenlere ortadan çizikler atın keçi ayağı adını bradan alıyor.Sonra da kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun









maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate