KOLAY POĞAÇA


Haftasonları ,hafta içi kahvaltı olarak yenilmesi için poğaça ,kurabiye türü birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bu tip durumlarda en büyük kurtarıcım klasik peynirli poğaçalar. Hem çok lezzetli oluyorlar hem de doyurucu.Eğer sıcak sıcak bitmezse haftaiçi kahvaltıları içinde en iyi seçim oluyor ama ben şimdiye kadar Salı gününe kadar ulaştıklarını görmedim.

Tarifi şöyle: Malzemeleri:2 yumurta(sarısının birini üstü için ayırın), 1/2 paket margarin,1 çb sıvıyağ,1 tatlı kaşığı tuz ,bir çimdik şeker,2 kahve fincanı süt ,1 paket maya, aldığı kadar un. Aslında gerisi çok basit.Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyorsunuz.Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp onları avucunuzda yuvarlak olarak açıyorsunuz(çok inceltmeyin). Ortasına koyacağınız malzemeyi(ben bu sefer rendelenmiş kaşar koydum, eriyip hamura da karışmış pek güzel olmuş) yerleştirip kenarlarından yuvarlak bir şekilde topluyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ,bir de susam ekip 170 derecede 5 dakika önce yakmış olduğunuz fırına koyuyorsunuz. Çok çabuk pişiyor vallahi 20 dk falan sürdü sanırım pişmesi. Gayet de lezzetli oluyor.

Herkese afiyet olsun.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate