HAVUÇLU CEVİZLİ KEK



Geçenlerde portakal ağacı web sitesini karıştırırken gözüme çarpan havuçlu cevizli kek tarifini bir boş vaktimde denedim. Tarifle biraz oynadım ve içine üzümde ekledim.. Oldukça güzel bir görüntü ve farklı bir kek oldu.. Çok ta lezzetliydi. Denemek isterseniz diye tarifini yazıyorum:
Malzemeler
2 su bardağı havuç rendesi (rendenin küçük kısmıyla rendelerseniz daha iyi oluyor) / 2 yumurta / 3 su bardağı un / 1,5 su bardağı şeker / 1 bardak yoğurt / 1 tatlı kaşığı karbonat / 1 su bardağı yoğurt / 1 su bardağı yağ(ben yarım margarin, yarım mısırözü koydum.) / 1 su bardağı ceviz / 1 çay bardağı kuru üzüm
Her kek tarifinde olduğu gibi yumurta ve şekeri çırpın. Diğer yandan da bir bardak yoğurda karbonat ilave edilip köpürene kadar karıştırın. Yoğurt daha çok bir krem şanti havasına geliyor ve köpük köpük oluyor. Yoğurdu çırpılmış yumurtaya ekleyin ve diğer malzemeleri de içine karıştırın. Bunu yaparken unu eleyerek ilave etmeyi sakın atlamayın. 175 derece fırında 30 ila 45 dakika arası pişiyor. Siz en iyisimi bıçak yöntemiyle kontrolü ihmal etmeyin. Afiyet olsun.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate