TARÇINLI ZENCEFİLLİ KURABİYE

Bu yıl yılbaşı kurabiyelerimizi yaptık bugün.
Şeker hamuru maceramız devam ediyor yani.
Eh başlamışken Noel Baba'nın en sevdiği tarçınlı zencefilli kurabiyelerden de yaptım :)
Tarif klasik kurabiye tarifim
200 gr tereyağ(oda sıcaklığında isterseniz yarı yarıya margarinde kullanabilirsiniz ama ben tereyağ derim)
200 gr pudra şekeri(iki kere elenmiş ince )
1 yumurta (oda sıcaklığında)
400 gr un(2 kere eleyin)
1 paket vanilya 
ek olarak 1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil...

Önce tereyağ ve şekeri karıştırıp katı bir krema haline getirin.Yumurtayı da ilave edin.Sonra da mikserin devrini en düşüğe alıp unu azar azar ilave edin.Vanilya,zencefil ve tarçını da ekleyin.En son elinizle de toparlayın ve buzdolabına koyun.Bir kaç saat bekledikten sonra , 1 cm kalınlığında açıp kalıplarla kesin,üzerlerini esmer şekere bulayın. 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar(10-12 dk) pişirin.
Biraz soğuduktan sonra ızgara teline alın ...


maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate