HAFTASONU SOFRASI




















Dedim ya bu haftasonu yemek yapasım vardı .Parti cuma gecesi başladı.Ali Nazik Kebabının yeni bir yorumu ile .

Kendisi klasik yapım ile başlıyor.ocak üzerinde güzelce közlenmiş olan patlıcanlar iyice ezilerek püre kıvamına getirilir.Sonra süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsak ile karıştırılır.
üstü için ben 1/2 kilo kuzu etini ince doğranmış bri baş soğan ile iyice suyunu çekene kadar pişirdim.Daha sonra üzerine rendelenmiş bir domates ekledim ve domatesi çektirdim.Et çok güzel pişmişti .
Alta koyduğum patlıcanlı karışımın üzerine etten yerleştirdim.Sonuç yukarıda.

Haftasonunun ikinci etkinliği cumartesi akşam ki rakı sofrası idi.Sofrada klasikler patlıcan salatası,yoğurtlu patlıcan,yoğurtlu kırmızı biber,turp otu salatası ve şakşuka var idi.Klasik, tariflerini herkesin bildiği mezelerdi ama çok lezzetlilerdi.
Eh sohbetin lezzetinden sanırım :)

Hayatta daha büyük keyifler varmı ?

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate