YOĞURTLU SALÇALI OĞLAK ETİ





Bahar ayları bizim buralarda kasaplarda oğlak eti satılmaya başlar.Ülkemizin bazı yerlerinde tüketilse bile keçi bizim için sadece bir süt hayvanıdır aslında.Ama oğlak eti pek bir popülerdir.
Oğlak eti çeşitli şekillerde yenebilir ama annemin en favorisi yoğurtlu olandır.
Malzemeler:
1 kg oğlak eti
 1/2 kg süzme yoğurt
2 kaşık salça
 3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 2 adet yumurta
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 10 adet tane karabiber, 2 çay kaşığı tuz

Kuşbaşı doğranmış  etler sızma zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Oğlak etini birkaç saat soğuk suda bekletirseniz daha lezzetli olur.)Pişen etlerin suyu süzülür. Diğer tarafta ezilen süzme yoğurt, yumurta ve unve salça  karışımına 1 su bardağı da et suyu eklenir ve iyice karıştırılır. Bu karışım etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayılır.Fırında 15-20 dk kadar dada kızartılır. Üzerine de kırmızı pul biber serpilir ve sıcak olarak  yapılır.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate