SİRKELİ PATLICAN

Şu sıralar web sitemle fazla ilgilenemiyorum.Dedim ki blog işi daha kolay eh bu nasılsa maikedinin günlüğü,yemek tarifleri de blogta devam edebilir.
Malum bayram dönemi annemin mutfaktan çıkmamak için bahanelerinden biri.Herkes bayramda tatlı yapar annem açık büfe hazırlar:) Neyse ki bu yıl havanın çok sıcak olması nedeniyle kendisini engelleyebildik.
Bir kaç çeşitle atlatabildik bayramı..
Neyse gelelim ana konumuza.Sirkeli patlıcan yine bir macır yemeği.

Bir fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın.(Zeytinyağı ve yağdan sakınmayın)Patlıcanları parmak büyüklüğünde ince uzun doğrayın.Kırmızı ve yeşil biberleri de fotoğrafta gördüğünüz gibi kalın kalın doğrayın.Fırın tepsisine yayon ve üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirin.(Yani kısaca biz burada fırında kızartma yapıyoruz sanırım.)
Fırını 200 derecede kızdırın.Yarım saat kadar pişirin.(Çatalı batırıp kontrol edin.)Bir midi fırın tepsisine göre ölçüleri verdiğimizi şu an belirtmek isterim.2-3 kaşık sirke ve 5-6 ezilmiş sarımsağı karıştırıyorsunuz.(Daha küçük bir tepsi için ve damak zevkinize göre ölçüleri değiştirin.)Pişmek üzere olan  patlıcan ve biberlerin üzerine gezdiriyorsunuz bir 5-6 dk kadarda öyle pişiriyorsunuz.
Meze olarakta kullanbileceğiniz hoş bir lezzet oluyor.
Afiyet olsun

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate