Malum haftasonu mutfak maceralarım pek meşhur.Girdim mi çıkamadığım için.Bugün kendime çocukluğumun sevdiğim tatlarından parçalar hazırladım.Bildiğiniz şeyler olsa da ufak maikedi tüyoları belki işinize yarar:)
Pancar Turşusu
Bir çok kişi kabukları ile haşlayıp ya da fırınlayıp daha sonra yağ ve sirke ile turşuyu kuruyor.Ben zeytinyağ ve biraz sarımsakla kavurdum,üzerine su ekleyerek pişirdim;en son sirkesini ekledim .İki gün sonra yemeye hazır olacaklar :)

 |
Pırasa kavurması |
 |
Pırasaları bu kez boyuna kestim.Pişmeye yakın biraz salça ve limon suyu :) |
|
|
 |
Ve karaşimşek.Çocukluğumdan beri bayılırım mercimek yemeğine. |
 |
Bu kadar yemek pişir sonra kavrulmuş kıymayı ekmek arasına koy ye :) |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder