PANCAR TURŞUSU VE HAFTASONU YEMEKLERİ

Malum haftasonu mutfak maceralarım pek meşhur.Girdim mi çıkamadığım için.Bugün kendime çocukluğumun sevdiğim tatlarından parçalar hazırladım.Bildiğiniz şeyler olsa da ufak maikedi tüyoları belki işinize yarar:)

Pancar Turşusu
Bir çok kişi kabukları ile haşlayıp ya da fırınlayıp daha sonra yağ ve sirke ile turşuyu kuruyor.Ben zeytinyağ ve biraz sarımsakla kavurdum,üzerine su ekleyerek pişirdim;en son sirkesini ekledim .İki gün sonra yemeye hazır olacaklar :)







Pırasa kavurması




Pırasaları bu kez boyuna kestim.Pişmeye yakın biraz salça ve limon suyu :)


Ve karaşimşek.Çocukluğumdan beri bayılırım mercimek yemeğine.
Bu kadar yemek pişir sonra kavrulmuş kıymayı ekmek arasına koy ye :)

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate