Sil Baştan...

Şu ara yılın son günlerine yaklaştığımız için sanırım hayata "sil baştan" başlamak isteyenler var dostlarımın arasında.Onlarla birlikte iç hesaplaşmalarını da paylaşmak benide sonunu az buçuk tahmin edebildiğim bir yola sokuyor.Her yıla başlarken bir önceki yılla ve hayatımızla bir hesap görüyoruz nedense.Defterler çıkıyor,alacak verecekler ve yeni yılda devam edilecekler ,eski yılda bırakılacaklar belirleniyor.Bu hesap bizi daha iyi bir hayata taşıyacak gibi sarılınıyor.Halbuki korkarım hayat denilen şey bu hesaplar görülürken geçen oluyor.

Bayramı ailemle geçirdim adet olduğu üzere.Tüm aile fertlerini görmek açısından çok keyifli bulurum bayramları.Her zaman ki gibi çocukluğumun bayramlarını yad ettik.Büyükannem kış münasebeti ile bizdeydi.Kendisi 86 yaşında.Ondan bayramları ,muhacir anılarını dinledik.Köydeki eski evimizdeki bayramları konuşup ağlaştık.Hayatın insan için ne büyük süprizlerle dolu olduğunu,aslolanın sevgi,inanç ve umut olduğunu dinledik.

Bunca yıldan sonra biliyorum ki hayat bir olasılıklar bütünü.Tercihlerimiz ,vazgeçişlerimiz var.Güzel olanlar ve olmayanlar var.Ama herşey zıttı ile varoluyor.Bu yüzden sevinçlerimiz var eden acılarımız var.Ama aslolan bence umut..Hep daha güzel günlere.Bu yüzden belki "Sil baştan "gerekli...

Yeni yıl herkesin umutlarını ve dileklerini gerçekleştirsin.

PS:Güzel Bir geleneğimiz var .Dileklerimizi dillendirelim diye.Her sene gelecek yıldan istediklerimizi yazıyoruz.Ve yıl sonunda bakıyoruz hangisi gerçekleşmiş.Herkese tavsiye ederim.Gerçektende Dillendirilmiş dileklere ulaşma şansı daha yüksek oluyor.Kızlar bu sene burada da yazacağım dileklerinizi:) Seneye neler olacak bakalım :)

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate