Şekersiz kek

Beni tanıyanlar bilir yaklaşık 7 senedir her yıl bir ay rafine şekersiz yaşamaya çalışıyorum.Ozellikle bir sütlü tatlı delisi için kolay değil ama her geçen gün daha da alışıyor insan.
Bu süreçte tabi ki şekersiz tarifler deneyip yeni şeyler yapıyorsun.
Dün akşam da çikolata krizi sonrası yegenimle internette bulduğumuz bir tarifi modifiye ederek bu tarifi ortaya çıkardık .Bence süper oldu ama buse az tatlı buldu belki tatlı malzemeleri biraz arttırırsınız siz yaparken .
İşte tarif :

 Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı pekmez(ben bir bardak pekmez bir çay bardağı  şekersiz vanilya sosu koydum )
1 su bardağı tereyag yağ+hindistan cevizi yağı ve çok az da sıvıyağ(yarı yarıya tereyağ sıvıyağ da olabilir)
2,5 s bardağı tam buğday unu elenmiş kepeği ayrılmış 
Bir çay bardağı dövülmüş fındık 2 kaşık hindistan cevizi 
1 paket kabartma tozu
 Yapılışı:
Yumurtaları mikserin haznesine alın ve çırpmaya başlayın. Yumurtalar kabarmaya başlayınca içine pekmez karışımıni ilave edin ve köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edin.
Yağ karışımını ilave edip kısa bir süre daha çırpın.
Birlikte elediğiniz un ve kabartma tozunu da ilave edip pürüz kalmayıncaya kadar orta hızda karıştırın.
İçine fındık ve hindistan cevizini ilave edip spatula yardımıyla karıştırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. (20 dakika kadar fırını açmayı sonrasında ara ara bir bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edin. Nemli çıkarsa pişirmeye devam edin)
Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkartın. Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate