Turşu Zamanı

Probiyotik önemli mevzu.
Bağırsak ikinci beyin dendiğinden beri sindirim sisteminin bu önemli üyesinin sağlığını herkes çok daha fazla düşünmeye başladı.Bana sorarsanız eskiler zaten bu işi çözmüşler. İşin sırrı ev yapımı yoğurt, turşu ,tarhana da .Hepsi probiyotik içerikleri ile vücudumuzu destekliyor.
Ben şahsen turşu konusunda azıcık beceriksiz olsam da denemekten hiç vazgeçmiyorum.
Annem de bana tarif yetiştirmekten vazgeçmiyor.
İşte Canan Hanımın süper kolay yeni turşu tarifi
Yarım kiloluk cam kavanoz için ölçüler :

Aldığı kadar salatalık
3-4 tane nohut
5-6 dis sarımsak
1 çay kaşığı seker
1 tatlı kaşığı  tuz
Bir çay bardağı elma sirkesi
Ustune kaynar su

Kavanozları boşluk kalmayacak şekilde doldurun.Konserve yapar gibi sıcak kapak ile kaatın ve ters çevirin.Sabaha kadar beklesin .Kapakların çökmelerini kontrol edip kaldırın.

Afiyet olsun



maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

1 yorum:

  1. Gambling & Casinos - Mapyro
    The Gambling Industry in Las Vegas is exploding with new 밀양 출장안마 technology. of the Gambling Industry 창원 출장마사지 in Las Vegas. The Gambling Industry in Las Vegas. The Gambling Industry in Las Vegas. 김천 출장샵 The Gambling Industry in Las 논산 출장마사지 Vegas. The Gambling Industry in Las Vegas. The Gambling Industry in Las Vegas. The Gambling Industry in Las Vegas. The 전주 출장안마 Gambling Industry in Las Vegas.

    YanıtlaSil

Translate