Acti -Fry tarifleri Patlıcan Oturtma

Acti Fry çalışmaları sürüyor.Bugün patlıcan oturtma yapalım dedim.

Malzemeler
4 adet patlıcan
300 gr kıyma
1 soğan
4 diş sarımsak
3 domates
biraz maydanoz
tuz ,karabiber

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup 1 parmaktan biraz kalın dilimler halinde doğrayın.Ardından 20 dk kadar derin dondurucuda bekletin.Bu kızarırken parçalanmasını engelliyormuş.Patlıcanları actifry'da 20 dk kadar kızartın.

Bir tarafta zeytinyağında önce soğan ve sarımsağı pembeleştirip kıymayı ilave edin .Kavrulduktan sonra 1 domatesi(ben çok domatesli sevmem isterseniz 2 tane de koyabilirsiniz.)kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edin.En son altını kapattığınızda bir avuç kadar doğranmış maydanozu ekleyin.

Derince olmayan bir tepsi ya da fırın kapına önce alta biraz zeytinyağ dökün.Üzerine patlıcanları dizin ve kıymalı içle üzerlerini kapatın.Bir domatesi ince dilimler halinde doğrayıp kıymanın üzerine yerleştirin .Bir bardak su da ekleyip ocakta ya da fırında 30 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun






maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate