Yoğurt da yaparım kariyer de :)



































Konumuz :Yoğurt mayalamak. Mesele baştan basit görünür sütü kaynat içine yoğurt koy sar olsun bitsin .Yok canımmm...O kadar da kolay değil o iş. İşte deneyeninden yoğurt mayalamaya dair notlar. 1-Öncelikle sağlam bir sütçü bulacaksınız.Bol sulu sütle bu iş zor oluyor fiili olarak denedim. 2-Toprak kap.Mayalamak için en iyi seçenek net. 3-Sütü kaynatın ama proteini ölecek diye azıcık değil sütün 1/4'ü en azından azalana kadar. 4-Kaynama sürecinde oluşan kaymaklarını alın ayrı bir yere koyun.Bunu mayalama esnasında dökeceksiniz süper kaymaklı olacak yoğurt. Esasında olay çok basit sütü altını söndürdükten sonra parmağınızı hafif yakacak ısıya gelene kadar soğutun.Sonra yukarıdan toprak kabınıza boşaltın biraz köpürsün.İçine yoğurt ekleyin,ben bir kilo süte 1 tatlı kaşığı ekledim.Tahta bir kaşığını sapı ile dik çizgiler çizerek karıştırın ve şimdi geldik en önemli kısma 5-evinizin sıcaklığına göre sarıp sarmalayın.Bizim ev soğuk ben 2 battaniyeye sardım,annemlerin evde kalorifer cayır cayır yanıyor o fırının içinde bile mayalıyor. 6-Mümkünse en az 12 saat sonra açın ve dolaba koyun. 7-Oldu ki tutmadı panik yok kabınızı bir fırına koyun fırınınıza göre 100 ya da 150 derece de tekrar ısıtın ve bu sefer daha sıkı sarın. Sıcak istiyor bu mubarek net....

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate