FIRINDA NEFİS SARDALYA

Sardalya'nın şimdi tam zamanı.
Son derece lezzetliler.
Son derece faydalılar.
Eh bir de fiyatı uygun.
Yemeyipte ne yapalım.
Tarif basit 
Zeytinyağı ile yağladığınız fırın tepsisisinin altına asma yapraklarını yayın.Üzerine sardalyaları döşeyin.Onların üzerine de yarım ay şeklinde kestiğiniz limon ve domatesleri(1 iri domates 1 limon yeterli)
Verin fırına.200 derecede 15 dk yetiyor.Gerçi herkesin fırını ayrı.
Afiyet olsun
Altta fotoğraflar :)




maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate