Ben usulü Hindili Gulaş





























Malzemeler
½ kg irice kuşbaşı doğranmış hindi eti
2 irice kuşbaşı doğranmış patates
2 YK tatlı biber sosu
1 YK acı biber salçası
2 adet doğranmış domates
2 YK worcestershire sosu
1 silme YK şeker
1 su bardağı su
1 soğan
4-5 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
1 YK et baharat karışımı(kimyon ,kırmızı biber,tarçın,kekik,karabiber)
İsteğe bağlı 2 dilim bacon

Yapılışı
Sarımsak ve soğanları tencerenin dibini örtecek kadar zeytinyağında öldürün.(Baconları ilave edin ve biraz kavurun.)Kuşbaşı doğradığınız hindi etini ekleyin ve yüksek ateşte mühürleyene kadar karıştırırarak pişirin. (Dışları kahverengileşmesin  et rengini kaybetsin sadece)
Ardından patatesleri ilave edin .Patatesler hafif yumuşamaya başladığında önce biber salça ve sosunu,o biraz kavrulduktan sonra w.sosunu ve şekeri ilave edin.Bu sırada dipte tutmuş kısımları da hafifçe kazıyarak yemeğe ilave edin .5 dk kadar kavrulduktan sonra suyunu ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.(Et daha kolay pişiyor) en son baharatını ilave edip 5 dk daha kaynatın. Domatesleri ilave ettikten hemen sonra altını kapatıp onları hafif çiğ bıraktım ben böylece yemeğin genel tadını hafifletti ama seçim tamamen size kalmış,onları da ekleyip biraz pişirebilir ya da domatesleri rendeleyip o şekilde ilave edebilirsiniz.
Gulaşı ,sade pişmiş kuskus ya da bulgurla birlikte servis ederseniz iyi bir ikili oluyorlar.
Afiyet olsun.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate