UÇAN KURABİYE












Yukarıda yapılış sürecini de yakındann gördüğünüz kurabiyemizin tarifi şöyle :

Malzemeler:
3 yumurta
1 paket sana
1 paket pudra şekeri
2 paket mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(Ortalama 12 kaşık)

Öncelikle yumurta ve margarini iyice karıştırın.Sonrasında mısır nişastası, pudra şekeri ve kabartma tozunu ilave edip sulu bir hamur elde edin.Bu hamura yavaş yavaş un ekleyin.(12 kaşık kadar) Unla hamuru katılaşana kadar yoğurun.Katı hamurdan tepsiye irice(cevizden büyük)  hamur parçaları yerleştirin.(benim gibi şekil yapmak isterseniz hamurların ortasına bir şişe kapağıyla hafifçe bastırabilir hatta bu kapağı önce kakaoya batırıp daha farklı bir görüntü elde edebilirsiniz.) Kurabiyeyi kabarıp üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.(170 derece fırında.Bizim fırınımız turbo fırın olduğundan tam bir süre vermek istemiyorum.)Uçan kurabiye adından da anlaşılacağı gibi oldukça hafif ve lezzetli bir kurabiye .Bence yağınında yarısı zeytinyağı konabilir ama o zaman hamurun katılaşması daha büyük sorun olacaktır sanırım.En kısa sürede deneyip sizede bilgi veririm.

Afiyet olsun herkese :)

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate