SÜTLAÇ




Malzemeler
½ bardak pirinç
2 SB su
1 Çorba Kaşığı pirinç unu
1 Çorba Kaşığı nişasta
8-9 Çorba Kaşığı şeker (keyfinize göre 8 yetiyor ama biraz tatlı seviyorsanız 9 da olabilir)
1 paket vanilin
2 adet damla sakızı(düvülecek)
1 lt süt


½ bardak pirinci 2 bardak su ile iyice yumuşayana kadar pişirin.Pirinçler yumuşayınca sütü ilave edin ve kaynatın.Bu arada pirinç unu,nişasta,dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı bir kasede karıştırın.Süt kaynadıktan sonra bu kuru malzemeyi önce biraz su ile sulandırın.Kaynayan süttende biraz alıp üzerine dökün iyice karıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.Ardından şekeride koyduktan sonra 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın.

Eğer fırın sütlaç yapmak istiyorsanız,pirinç unu ve nişasta karışımına bir yumurta sarısı da ilave edip yine aynı şekilde pişirin.Pişen sütlaçları fırın kaplarına aktarın(fırın kaplarını 2/3 oranında doldurun ki taşmasın) ve içine su doldurulmuş fırın tepsisine yerleştirerek yarım saat kadar fırında pişirin. (fırını üstten yakarsanız sonuç daha başarılı oluyor)

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate