LOR TATLISI





Malzemeler
½ kilo tuzsuz lor peyniri,
2 yumurta,
1 çorba kaşığından biraz fazla margarin,
½ paket kabartma tozu,
3 tepeleme çorba kaşığı un(yahut 2.5 fincan)
1 ÇK bal
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker,
2 ½ su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı

Yağlı ve tuzsuz lor peynirini ezerek, pütürsüz bir hale gelmesi için süzgeçten geçirin. Yumurtaların sanlarını ayırın. Peynire, yumurta sarılan, erimiş yağı, karbonat ve unu ekleyip iyice yoğurarak yumuşak bir hamur haline getirin.
Hamurdan, cevizden biraz büyük toplar alıp yuvarlayın. Topların, ortasına bastırarak biraz yassılaştınn. Yağlanmış tepsiye dizin, önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Tepsiyi fırına yerleştirdikten sonra, su, şeker ve limon suyu ile bir şerbet yapın. Şerbet kaynarken üzerinde oluşan köpüğü alın. Tatlılar kızarınca, tepsiyi finndan çıkarın. Henüz kızgın haldeyken kaynar şerbeti üzerine dökün ve üzerini bir kapakla kapatıp soğumaya bırakın.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate