KUZU YAHNİ




Geçen hafta hayatımın en güzel deneyimlerinden birini yaşadım Atölye Lavantada.Atölye Lavanta İzmir'deki tek yemek kursuna ev sahipliği yapar.3 yıldır fırsat bulup gidemediğim ama her seferinde derin bir ah çekmeme sebep olan çok güzel programları vardır.Ayrıntılı bilgi için bkz.http://www.atolyelavanta.com/Kurs süresince çok eğlendik,harika yemekler yaptık,onları yedik ve Hasan'dan mutfakla ilgili ufak tüyolar aldık.













Yemekle ilgili birşeyler öğrenmek isteyenlere kesinlikle tavsiye ettiğimi belirtip tarifimize geçeyim:
Malzemeler:
Bir kuzu üst kol(Bütün ya da 4 eşit parçaya böldürebilirsiniz.)
1 havuç
1 demet reyhan
2 domates
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı şarap
Yapılışı :
Kuzu parçalarını biraz zeytinyağı koyulmuş tavada altı üstü hafif kahverengileşene kadar kızartın.(Tad vermek için kekik vb. baharatlar koyabilirsiniz kızarırken) Parçaları genişce bir tencereye koyun(fırına girebilecek bir tencere olsun) Tavada kalan parçaları üzerine şarabı dökerek alın ve bunuda tebcereye ekleyin.Sebzeleri ilave edin.(Hepsini irice parçalara bölmüş olun.) Üstünü örtecek kadar su koyun.Kapağını kapatıp folyoyla iyice sarın.200 derece ısıtılmış fırını 180 dereceye indirim 3,5 saat pişirin.


maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate