EVDE PİZZA YAPMAK


















Evde pizza yapmak Jamie Oliver'ın son izlediğim programı sayesinde artık benim için çok kolay.Hep istemişimdir evde odun fırınında pişirilmiş o güzelim italyan usulü pizzalarından yapayım.Ama nasıl pişireceğimi bir türlü bilememiştim. Jamie Oliver geçen günkü programımda bu sorunu da çözdü.
Efendim ilk olarak pizza hamuruna ihtiyaç var .Bunu iki yoldan temin edebilirsiniz ya hamuru evde kendiniz yaparsınız ya da benim yaptığım gibi fırından ekmek hamuru alırsınız.Hamuru siz yapmaya kalkarsanız bir su bardağı una bir çorba kaşığı maya koyup ılık su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Ve bırakın kabarsın.Bu hamurdan iki pizza çıkar.Fırından alınmış ekmek hamurundan ise 3 tane.
Bu hamurları ortalama 30 cm çapında daireler olarak açıyorsunuz.Üzerine domates sosu sürüyoruz.(ben ince kıyılmış domatesi biraz zeytinyağı ve kekikle tatlandırıp alta bu malzemeyi yayıyorum)Sonra üzerine zevkinize göre ince kesilmiş salam,jambon ,peynir ne isterseniz koyuyorsunuz.Bunun lahmacun gibi ince olacağını düşünerek ince ve az malzeme koymayı atlamamak lazım.Hamuru bir aliminyum folyoya yerleştirip fırında 10 dk altını pişirip fırın ızgarasında üstünü pişiriyorsunuz.Sonuçlar aşağıdaki gibi :)
Bu şekilde pide,lahmacun bile yapabilirsiniz çok lezzetli oluyor.Birde acil bir gün için bu hamurlardan çokca açıp aliminyum folyo arasına koyup üstüste deepfreeze'e kaldırabilirsiniz.Eve gelir gelmez hamuru dolaptan çıkarın üzerine malzemeyi yayın yemeğiniz 10 dk'da hazır.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate