ÇİN USULÜ KARİDESLİ NOODLE










Benim çok sevdiğim ve bu yüzden sık yaptığım bir makarna bu .İlk kez bir bowling salonunda yemiştim ve tarifi tutturacağım diye canım çıkmıştı.Genellikle spagetti ile yaparım ama noodle bulursam asıl malzemesi noodle .İnce ince kesilmiş kabak ve havuçları(2 adet küçük girit kabağı-yeşil olan- ve 2 adet havuç yetiyor) bir vok ya da derin tavada harlı ateşte öldürüyoruz ,sonra üzerine 250 gr kadar karides ya da bir büyük kutu ton balığı( hatta isterseniz çok küçük doğranmış tavuk eti bile olabilir) ilave edip bunları kızartıyoruz.Bu arada bir tarafta makarnanızı haşlayın.Pişiridiğiniz sebze karışımına bir küçük kutu süt ilave edin(hani isterseniz yarım krema yarım sütte olabilir keyfinize kalmış).Süt kaynadıktan sonra hafif diri makarnaları da tavaya alarak 5 dk. kadar hepsini birlikte pişirin.Çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate