ALİ NAZİK KEBABI
















Ali Nazik kebabının biraz ben usulü yorumunu paylaşmak istiyorum sizlerle...

Kendisi klasik yapım ile başlıyor.Ocak üzerinde güzelce közlenmiş olan patlıcanlar iyice ezilerek püre kıvamına getirilir.Sonra süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsak ile karıştırılıyor,üstü için ben 1/2 kilo kuzu etini ince doğranmış bir baş soğan ile iyice suyunu çekene kadar pişirdim.Daha sonra üzerine rendelenmiş bir domates ekledim ve domatesi çektirdim.Et çok güzel pişmişti .
Alta koyduğum patlıcanlı karışımın üzerine etten yerleştirdim.Sonuç yukarıda.

maikedi

İzmirli... Atatürkçü.... Kafası hep karışık... Bunlargillerden... Anarşit... Akdenizli olmaktan gurur duyuyor .... Akdenizli olmak hayata karşı bir duruştur sanırım. Akdenizli olmak ; kanının deli akmasıdır, bağıra çağıra konuşmaktır, kalabalık aile sofralarıdır, kapı gıcırtısına oynamaktır, şarkılara ayakla ritm tutmaktır, zeytindir,zeytinyağıdır, teninin güneş yanığı rengini yıl boyu korumasıdır, güzel kızlardır, yakışıklı erkeklerdir, damak zevkidir, daha ötesi hayat zevkidir... Yani Akdenizli olmak bir ülkenin ötesinde bir iç denizin çevresinde yaşayan tüm insanların o deniz gibi rengarenk,kah huzurlu,kah deli dolu olmasıdır.Bir ülkeye değil bir denize kendini ait hissetmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate